MÅNELANDINGER - 2019

Månelandinger er en tværæstetisk performance, der markerer 50-året for den første månelanding i 1969 med en alternativ og poetisk fortælling.


Vi "lander" værker om månen i et format, der kombinerer digt-oplæsning, musik, lydcollager og visuals i litteraturens rum.

De medvirkende kunstnere er forfatter Rikke Oberlin Flarup, sanger og komponist Maja Gry Brøns og digter Shëkufe Heiberg.


Følg med på facebook og instagram.


Kontakt: maane@livoglydfortalt.dk

Månelandinger er produceret af Liv og Lyd Fortalt


Vi støttes af STATENS KUNSTFOND og DJBFA 


DOWNLOAD BOOKING/PRESSE-TEKST TIL FESTIVALER


DOWNLOAD BOOKING/PRESSE-TEKST TIL KIRKER


DOWNLOAD ANBEFALING FRA TRINITATISKIRKEN

Månelandinger lander på 2 sider af månen


Første del af Månelandinger hylder ”Skabelsens måne” og består af uddrag fra Shëkufe Heibergs digtsamling ÆG. Et værk med en helt særlig forbindelse mellem måne og mor. 1. del kombineres med nye sangtekster af Shëkufe, som opføres af Maja Gry Brøns ved klaveret, looppedalen eller med elektro-akustisk backtrack.


Anden del af Månelandinger undersøger ”Sorgens måne” med nyskrevne tekster af Rikke Oberlin Flarup. Med udgangspunkt i tabet af en nær ven, lader Rikke sorgens faser følge månens og undersøger dér igennem, om man kan skabe logik i den og gøre den mere håndterbar. De to dele smeltes sammen i en helstøbt komposition, der fornyer digtoplæsnings-formatet og giver nyt liv til såvel digtningen som musikken.

Månelandinger er skabt ud af behovet for at undersøge og genskrive månens placering i menneskets livscyklus og følelsesliv. Med 50-året for månelandingen i 1969 som inspi-ration, er Månelandinger en alternativ fortælling til den klassiske erobringsmyte med Armstrong i hovedrollen.


I Månelandingers fortælling er månen et himmellegeme vi skal kærre om. Månelandinger udfolder et omsorgsrum for månen og for svære temaer, som nattelysets særegne diskretion egner sig til. Og så er Månelandinger motiveret af den urkraft og effekt månen har og har haft på os mennesker, på jorden og på livets oprindelse.

MEDVIRKENDE


Maja Gry Brøns: Sangerinde, komponist og tværkunstnerisk iværksætter i Liv og Lyd Fortalt 


Shëkufe: Forfatter, oversætter, redaktør og indehaver af forlaget Uro


Rikke Oberlin Flarup: Forfatter, redaktør på Arkiv for Detaljer og daglig leder af Poesiens hus